Неділя
2 червня 2019 г. |
Заїзд |
3 червня понеділок | «Комбікорм і зерно, технологія та якість». |
9.00-10.00 | Реєстрація |
10.00-10.30 | Кобікорми і зерновий ресурс. Продовольча безпека і Майбутнє. Богдан ЄГОРОВ, д-р техн. наук, чл.-корр. НААН України, заслужений діяч науки і техніки Україны, лауреат Державної Премії Украіни в галузі науки і техніки, проф. кафедри Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA). |
10.30-11.30 | Теорія і практика визначення якості зерна, іншої сировини і комбікормів. Олександр ПЛЕВЕ, директор компанії SocTrade Швеція (SE), Україна (UA). |
11.30-13.00 | Лабораторний практикум з оцінки якості зерна та інших компонентів комбікормів (лабораторія оцінки якості зерна, борошна, зернознавства). Майстер-клас на приладах компанії SocTrade:
Inframatic 8800 – портативний ІК-аналізатор цільового зерна і сім’я масличних для оперативного контролю показників якості урожаю в місці відбору проб; Inframatic 9500 – ІЧ-аналізатор зернових та олійних культур з додатковим модулем для вимірювання продуктів помолу; DA7250 – універсальний ІЧ-анализатор для швидкого аналізу зернових, масличних, шротів, борошна. М’ясної та рибної муки, комбікормів, м’ясних і молочних продуктів, чипсів і навіть древесних пеллет; Aquamatic 5200, 5800 – стаціонарний і портативний, високоточні аналізатори вологи цільного зерна; StatFax – фотометр для отримання кількісного вмісту микотоксинов і аллергенов в зерні та готових комбікормах; Raptor – портативний фотометр для визначення мікотоксинів в зерні і продуктах його переработки; Reveal Q + – набори для визначення мікотоксинів протягом 15 хвилин; СР4 – набори Неоген для якісного визначення вмісту ГМО в кукурудзі та сої; FoodLab Touch – експресс аналізатор важливих показників якості харчових продуктів; QuSeeds – система для ідентифікації шкідливого та токсичного насіння в зерні. |
13.00-14.00 | Обід |
14.00-15.30 | Виробництво комбікормів: проблеми і перспективи Валентин КУЧЕРОВ, генеральний директор ООО «FeedLife», Україна (UA). |
15.30-17.00 | Комбікорми та епігенетика: від теорії до практичних результатів. Peter SURAI д-р біол. наук, проф., професор біохімії годівлі сільськогосподарського університету Годолло, Угорщина; професор волюційної біології та екології університету Глазго, Великобританія (GB). |
17.00-18.00 | Інтерактивний семінар: «Технологія комбікормів: проблеми та шляхи їх вирішення» Ernst NEF, доктор наук, роф., директор Інституту технології комбікормів, Швейцарія (СН). |
18.00-19.00 | Вечеря |
19.00 | Культурна програма |
4 червня
Вівторок |
«Комбікорми, зерно та інша сировина: безпека, мікробіологія, санітарія» |
10.00-11.30 | Безпечність, мікробіологічний контроль та якість сировини і комбікормів Антоніна ЄГОРОВА, канд. техн. наук, доц., Україна (UA). |
а) 11.30-13.00 (за вибором) | Лабораторний практикум з мікробіологічного контролю та визначення мікотоксинів в зерні, кормовій сировині та комбікормах (робота на приладах…..) |
б) 11.30-13.00 (за вибором) | Проблеми і досвід збагачення комбікормів біологічно активними компонентами Алла МАКАРИНСЬКА, канд. техн. наук, доц., Україна (UA). |
13.00-14.00 Обід | |
14.00-15.30 | Лабораторний практикум з мікробіологічного контролю та визначення мікотоксинів в зерні, кормовій сировині і комбікормах (робота на приладах…..) |
15.30-17.00 | Проблеми простежуваності якості та запровадження системи стандартів GMP+Григорій МАЗУР, генеральний д-р MNC Group, Україна (UA), Німеччина (DE), |
17.00-18.00 | Семінар «Вплив якості комбікормів на продуктивність с.-г. птиці і тварин». Федор МАРЧЕНКОВ канд.біол.наук, заст. директора з наукової роботи ТОВ «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», (UA); |
18.00-19.00 | Вечеря |
19.00 | Культурна програма |
05 червня, середа | «Енергоменеджмент. Мехатроніка і робототехнічні системи в зернопереробній і комбікормовій промислоовості» |
10.00-11.30 | Сучасний енергоменеджмент та енергоефективність зернопереробних і комбікормових підприємств Олег БУРДО, д-р техн. наук, проф., Україна (UA). |
11.30-13.00 | Лабораторний практикум з удосконалення технологічних процесів зберігання і переробки зерна та виробництва комбікормів (робота в лабораторії Бурдо О.Г.). |
13.00-14.00 | обід |
14.00-15.30 | Сучасні мехатронні та робототехнічні системи: концепт, мехатроніка, гідравліка та промислова електрика. Віктор ЄГОРОВ, канд. техн. наук, науковий керівник FabLab MIRONAFT, Україна (UA) |
15.30-17.00 | Лабораторний практикум в лабораторії Мехатроніки і робототехніки |
17.00-18.00 | семінар «Автоматизовані системи управління на зернопереробних і комбікормових підприємствах». Віктор ХОБІН, д-р техн.наук, проф., зав. каф. Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA). |
18.00-19.00 | Вечеря |
19.00 | Культурна програма |
6 червня,
четвер |
«Системний аналіз & Сенсорний аналіз». |
10.00-11.30 | Системний аналіз. Оцінка ефективності і прогнозування розвитку комбікормових технологічних систем Богдан ЄГОРОВ д-р техн. наук, чл.-корр. НААН України, заслужений діяч науки і техніки Україны, лауреат Державної Премії України в галузі науки і техніки, проф. кафедри Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA). |
11.30-12.00 | Кава-брейк |
12.00-13.00 | Екзаменацїйний круглий стіл: тестування за вільним вибором за темами |
13.00-14.00 | Обід |
14.00-15.30 | Сенсорний аналіз: сучасні аспекти та навики Оксана ТКАЧЕНКО, д-р техн. наук, проф., зав. каф. Товарознавства та експертизи Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA). |
15.30-17.00 | Професіональна дегустація: лабораторний практикум в лабораторії сенсорного аналізу. |
17.00-18.00 | Вручення сертифікатів. |
18.00-22.00 | Гала-ужин. Концертна програма. |
7 червня, п’ятниця
за вибором: |
|
варіант а): | |
10.00-12.00 | Трансфер у Затоку, турбаза «Еллада» (за попереднім особистим бронюванням). |
12.00-13.00 | семінар із особливостей запровадження системи стандартів GMP+ Григорій МАЗУР, генеральний д-р MNC Group, Україна (UA), Німеччина (DE). |
13.00-14.00 | Обід |
14.00-16.00 | семінар із особливостей запровадження системи стандартів GMP+ Григорий МАЗУР, генеральний д-р MNC Group, Україна (UA), Німеччина (DE). |
08 червня, субота | |
10.00-11.30 | Круглий стіл: безпека, технологія, економіка. |
11.30-13.00 | Брифінг. Прийняття резолюції. |
12.30-13.00 | Закриття VI-ї сесії Міжнародної Школи Кормів. |
09 червня, неділя | Отъезд |
варіант б) | |
10.00-10.30 | трансфер в ННІ Холоду, кріотехнологій та екоенергетики. |
10.30-11.00 | кава-брейк |
11.00-12.30 | Презентація ННІ Холоду, кріотехнологій та екоенергетики, Борис КОСОЙ, д-р техн. наук, проф., директор Інституту, Україна (UA). |
12.30-14.00 | Відвідування лабораторій кріогенної техніки і технологій, рідких газів. |
14.00-15.00 | Обід |
15.00-17.00 | Відвідування лабораторій альтернативної енергетики і кондиціонування |
17.00-18.00 | трансфер до Академії. |
18.00-19.00 | Вечеря |