ПРОГРАМА VI-ї СЕСІЇ МІЖНАРОДНОЇ ШКОЛИ КОРМІВ

 

Одеська національна академія харчових технологій
Асоціація «Союз кормовиробників України»
за підтримки «Клубу молодих учених»
Міжнародна Школа Кормів 
ПРОГРАМА VI-ї СЕСІЇ МІЖНАРОДНОЇ ШКОЛИ КОРМІВ
«МИСТЕЦТВО ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ, БЕЗПЕКИ ТА ЯКОСТІ ЗЕРНА І КОМБІКОРМІВ» 
02 червня-09 червня 2019 року
Місце проведення: м. Одеса, вул. Канатна 112,
Одеська національна академія харчових технологій
Науковий керівник Міжнародної Школи Кормів,
д-р техн. наук, ректор Одеської національної
академії харчових технологій,
проф. Богдан ЄГОРОВ, тел. (048)7253284, (050)3368780,
e-mail: bogdanegoroff58@gmail.com,
Президент «Клубу Молодих Учених ОНАХТ»,
канд. техн. наук, доцент Наталья ПОВАРОВА,
тел. (067)9960433, e-mail: povarova.natasha@gmail.com
Учений секретар Міжнародної Школи Кормів,
канд. техн. наук, доц. Людмила ФІГУРСЬКА,
тел.: (096)7252789, e-mail: fihurska@gmail.com

ПРОГРАМА

Тренінгу

Неділя

2 червня 2019 г.

Заїзд
3 червня понеділок «Комбікорм і зерно, технологія та якість».
9.00-10.00 Реєстрація
10.00-10.30 Кобікорми і зерновий ресурс. Продовольча безпека і Майбутнє.
Богдан ЄГОРОВ, д-р техн. наук, чл.-корр. НААН України, заслужений діяч науки і техніки Україны, лауреат Державної Премії Украіни в галузі науки і техніки, проф. кафедри Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської національної академії  харчових технологій, Україна (UA).
10.30-11.30 Теорія і практика визначення якості зерна, іншої сировини і комбікормів. Олександр ПЛЕВЕ, директор компанії SocTrade Швеція (SE), Україна (UA).
11.30-13.00 Лабораторний практикум з оцінки якості зерна та інших компонентів комбікормів (лабораторія оцінки якості зерна,  борошна, зернознавства). Майстер-клас на приладах компанії SocTrade:

Inframatic 8800 – портативний ІК-аналізатор цільового зерна і сім’я масличних для оперативного контролю показників якості урожаю в місці відбору проб;

Inframatic 9500 – ІЧ-аналізатор зернових та олійних культур з додатковим модулем для вимірювання продуктів помолу;

DA7250 – універсальний ІЧ-анализатор для швидкого аналізу зернових, масличних, шротів, борошна. М’ясної та рибної муки, комбікормів, м’ясних і молочних продуктів, чипсів і навіть древесних пеллет;

Aquamatic 5200, 5800 – стаціонарний і портативний, високоточні аналізатори вологи цільного зерна;

StatFax – фотометр для отримання кількісного вмісту микотоксинов і аллергенов в зерні та готових комбікормах;

Raptor – портативний фотометр для визначення мікотоксинів в зерні і продуктах його переработки;

Reveal Q + – набори для визначення мікотоксинів протягом 15 хвилин;

СР4 – набори Неоген для якісного визначення вмісту ГМО в кукурудзі та сої;

FoodLab Touch – експресс аналізатор важливих показників якості харчових продуктів;

QuSeeds – система для ідентифікації шкідливого та токсичного насіння в зерні.

13.00-14.00 Обід
14.00-15.30 Виробництво комбікормів: проблеми і перспективи Валентин КУЧЕРОВ, генеральний директор ООО «FeedLife», Україна (UA).
15.30-17.00 Комбікорми та епігенетика: від теорії до практичних результатів. Peter SURAI д-р біол. наук, проф., професор біохімії  годівлі сільськогосподарського університету Годолло, Угорщина; професор волюційної біології та екології університету Глазго, Великобританія (GB).
17.00-18.00 Інтерактивний семінар: «Технологія комбікормів: проблеми та шляхи їх вирішення» Ernst NEF, доктор наук, роф., директор Інституту технології комбікормів, Швейцарія (СН).
18.00-19.00 Вечеря
19.00 Культурна програма
4 червня

Вівторок

«Комбікорми, зерно та інша сировина: безпека, мікробіологія, санітарія»
10.00-11.30 Безпечність, мікробіологічний контроль та якість сировини і комбікормів Антоніна ЄГОРОВА, канд. техн. наук, доц., Україна (UA).
а) 11.30-13.00 (за вибором) Лабораторний практикум з мікробіологічного контролю та визначення мікотоксинів в зерні, кормовій сировині та комбікормах (робота на приладах…..)
б) 11.30-13.00 (за вибором) Проблеми і досвід збагачення комбікормів біологічно активними компонентами Алла МАКАРИНСЬКА, канд. техн. наук, доц., Україна (UA).
13.00-14.00 Обід
14.00-15.30 Лабораторний практикум з мікробіологічного контролю та визначення мікотоксинів в зерні, кормовій сировині і комбікормах (робота на приладах…..)
15.30-17.00 Проблеми простежуваності якості та запровадження системи стандартів GMP+Григорій МАЗУР, генеральний  д-р MNC Group, Україна (UA), Німеччина (DE),
17.00-18.00 Семінар «Вплив якості комбікормів на продуктивність с.-г. птиці і тварин». Федор МАРЧЕНКОВ канд.біол.наук, заст. директора з наукової роботи ТОВ «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», (UA);
18.00-19.00 Вечеря
19.00 Культурна програма
05 червня, середа «Енергоменеджмент. Мехатроніка і робототехнічні системи в зернопереробній і комбікормовій промислоовості»
10.00-11.30 Сучасний енергоменеджмент та енергоефективність зернопереробних і комбікормових підприємств Олег БУРДО, д-р техн. наук, проф., Україна (UA).
11.30-13.00 Лабораторний практикум з удосконалення технологічних процесів зберігання і переробки зерна та виробництва комбікормів (робота в лабораторії Бурдо О.Г.).
13.00-14.00 обід
14.00-15.30 Сучасні мехатронні та робототехнічні системи: концепт, мехатроніка, гідравліка та промислова електрика. Віктор ЄГОРОВ, канд. техн. наук, науковий керівник FabLab  MIRONAFT, Україна (UA)
15.30-17.00 Лабораторний практикум в лабораторії Мехатроніки і робототехніки
17.00-18.00 семінар «Автоматизовані системи управління на зернопереробних і комбікормових підприємствах». Віктор ХОБІН, д-р техн.наук, проф., зав. каф. Автоматизації  технологічних процесів і робототехнічних систем Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA).
18.00-19.00 Вечеря
19.00 Культурна програма
6 червня,

четвер

«Системний аналіз & Сенсорний аналіз».
10.00-11.30 Системний аналіз. Оцінка ефективності і прогнозування  розвитку комбікормових технологічних систем Богдан ЄГОРОВ д-р техн. наук, чл.-корр. НААН України,  заслужений діяч науки і техніки Україны, лауреат Державної  Премії України в галузі науки і техніки, проф. кафедри  Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA).
11.30-12.00 Кава-брейк
12.00-13.00 Екзаменацїйний круглий стіл: тестування за вільним вибором за темами
13.00-14.00 Обід
14.00-15.30 Сенсорний аналіз: сучасні аспекти та навики Оксана ТКАЧЕНКО, д-р техн. наук, проф., зав. каф. Товарознавства та експертизи Одеської національної академії харчових технологій, Україна (UA).
15.30-17.00 Професіональна дегустація: лабораторний практикум в лабораторії сенсорного аналізу.
17.00-18.00 Вручення сертифікатів.
18.00-22.00 Гала-ужин. Концертна програма.
7 червня, п’ятниця

за вибором:

варіант а):
10.00-12.00 Трансфер у Затоку, турбаза «Еллада» (за попереднім особистим бронюванням).
12.00-13.00 семінар із особливостей запровадження системи стандартів GMP+ Григорій МАЗУР, генеральний д-р MNC Group, Україна (UA), Німеччина (DE).
13.00-14.00 Обід
14.00-16.00 семінар із особливостей запровадження системи стандартів GMP+ Григорий МАЗУР, генеральний д-р MNC Group, Україна (UA), Німеччина (DE).
08 червня, субота
10.00-11.30 Круглий стіл: безпека, технологія, економіка.
11.30-13.00 Брифінг. Прийняття резолюції.
12.30-13.00 Закриття VI-ї сесії Міжнародної Школи Кормів.
09 червня, неділя  Отъезд
варіант б)
10.00-10.30 трансфер в ННІ Холоду, кріотехнологій та екоенергетики.
10.30-11.00 кава-брейк
11.00-12.30 Презентація ННІ Холоду, кріотехнологій та екоенергетики, Борис КОСОЙ, д-р техн. наук, проф., директор Інституту, Україна (UA).
12.30-14.00 Відвідування лабораторій кріогенної техніки і технологій, рідких газів.
14.00-15.00 Обід
15.00-17.00 Відвідування лабораторій альтернативної енергетики і кондиціонування
17.00-18.00 трансфер до Академії.
18.00-19.00 Вечеря