Програма тренінгу «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів» 3 сесії ISF 6-12 червня 2016 р

  • 1 день (5 червня, неділя)

    День заїзду та реєстрація учасників.

  • 2 день (6 червня, понеділок)

    08.00-09.00 Сніданок
    08.00-11.15 Завершення реєстрації учасників сесії.
    11.15-11.45 Інформація про діяльність Асоціації «Союз кормовиробників
    України» і «Клубу молодих вчених ОНАХТ», д-р техн.наук,
    чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ (зав. кафедрою
    Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
    національної академії харчових технологій, UA),
    канд.техн.наук, доц. Наталя ПОВАРОВА (Директор
    Науково-дослідного інституту Одеської національної
    академії харчових технологій, Президент «Клубу молодих
    вчених ОНАХТ», UA).

    Новинки в області вдосконалення технологій виробництва комбікормів:
    11.45-12.30 Особливості рецептури і технології виробництва
    комбікормів для коней, Олександр ЦЮНДИК (асистент

    кафедри технології комбікормів і біопалива Одеської
    національної академії харчових технологій, UA);

    12.30-13.15 Перспективи застосування бінарних комбікормів:
    рецептура, технології, ефективність, канд.техн.наук.
    Юлія КУЗЬМЕНКО (асистент кафедри технології
    комбікормів і біопалива Одеської національної академії
    харчових технологій, UA);

    13.15-14.45 Обід
    14.45-15.00 Церемонія відкриття ІІI-ї сесії Міжнародної Школи Кормів,

    Наукова Рада.

    15.00-15.45 Європейський досвід використання нових видів сировини
    при виробництві комбікормів, д-р наук, Jovanka LEVIC
    (голова дослідницького центру «Feed-to Food Research
    Center» Інституту харчових технологій університету Нові
    Сад, м. Нові Сад, Сербія, RS);

    15.45-16.30 Схема сертифікації кормів GMP +: виклики і можливості для
    українських компаній, Тетяна КОПНЯК (керівник проекту
    GMP + в Україні, UA);

    16.30-16.45 Кава-брейк
    16.45-17.30 Визначення показників безпеки та якості кормової
    сировини і комбікормів, Наталя ГРЮНВАЛЬД (директор ДП
    «Державний центр сертифікації і експертизи
    сільськогосподарської продукції», UA);

    17.30-18.15 Особливості зберігання та використання свіжозібраного
    зерна при виробництві комбікормів, канд.техн.наук, Алла
    БОРТА (доцент кафедри Технології зберігання зерна,
    Одеська національна академія харчових технологій, UA);

    19.00-20.00 Вечеря
    21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №1.

    «Проблеми достовірної оцінки безпеки і якості сировини і
    комбікормів», модератор Наталія ГРЮНВАЛЬД (директор
    ДП «Державний центр сертифікації і експертизи
    сільськогосподарської продукції», UA);

  • 3 день (7 червня, вівторок)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.00-09.45 Технологія виробництва комбікормів: нові можливості
    впливу на ефективність рецептів і якість комбікормів, д-р.
    техн.наук, чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ
    (зав. кафедрою Технології комбікормів і біопалива, ректор
    Одеської національної академії харчових технологій, UA).
    09.45-10.30 Технологія виробництва комбікормів: нові можливості
    впливу на ефективність рецептів і якість комбікормів, д-р.
    техн.наук, чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ
    (зав. кафедрою Технології комбікормів і біопалива, ректор
    Одеської національної академії харчових технологій, UA).

    10.30-11.00 Кава-брейк

    11.00-11.40 Розвиток інструментальних методів аналізу безпеки і
    хімічного складу комбікормів, Олександр ПЛЄВЕ (Директор
    компанії SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA), Свен КАРЛССОН
    (Генеральний директор компанії SocTrade, SE, UA).

    11.40-12.00 Методи визначення показників якості. Пастка
    різноманіття, Олена КОРИТНЮК (нач. агровідділу компанії
    SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA).

    12.00-12.15 Кава-брейк
    12.15-12.45 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу і
    токсичності комбікормів і кормового сировини (на
    приладах компанії SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA).
    Inframatic 8800 – портативний ІЧ-аналізатор цілого зерна і насіння
    олійних культур для оперативного контролю показників якості врожаю
    на місці відбору проб;
    Inframatic 9500 – ІЧ-аналізатор цілого зерна і насіння олійних культур з
    додатковим модулем для вимірювання продуктів помелу;
    DA7250 – універсальний ІЧ-аналізатор виробництва Perten Instruments,
    тривалість аналізу 6 с.: зернові, олійні, шроти і макухи, борошно, крупа
    і висівки, м'ясо-кісткове і рибне борошно, комбікорми розсипні і
    гранульовані, м'ясні і молочні продукти, снеки, чіпси і навіть деревні
    пелети;
    StatFax – фотометр для отримання кількісних результатів вмісту
    мікотоксинів і алергенів в сировині і готових комбікормах;

    12.45-13.15 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу і
    токсичності комбікормів і кормової сировини (на приладах
    компанії SockTrade, Швеція, Україна, SE, UA).
    Veratox – кількісне визначення токсичних речовин у кормах;
    AccuScan Gold – фотометр для визначення вмісту мікотоксинів у зерні
    та продуктах його переробки;
    Reveal Q+ – набори для визначення вмісту мікотоксинів протягом 15
    хвилин;
    CP4 – набори Neogen для якісного визначення вмісту ГМО в кукурудзі
    та сої;
    UDK159 – прилад для визначення білка за методом Кьельдаля в різних
    продуктах. Автоматичний апарат для відгону з парою і вбудованим
    титратори;
    SER 148/3 – автоматичний екстрактор жиру від Velp аналіз одноразово в
    трьох або 6-пробах; XT15 автоматична система для екстракції жиру
    аналогічно методу Сокслета;
    A2000 – аналіз одночасно 24 зразків на вміст сирої клітковини, а також
    кислотно-детергентні (ADF) і нейтрально-детергентні (NDF).

    13.15-14.45 Обід
    14.45-15.30 Фізіологічні основи підвищення ефективності годівлі
    сільськогосподарських тварин і птиці, частина 1, д-р
    біол.наук, проф. Peter SURAI (професор біохімії харчування
    сільськогосподарського університету Годоло, Угорщина;
    професор еволюційної біології та екології університету
    Глазго, GB).

    15.30-16.15 Фізіологічні основи підвищення ефективності годівлі
    сільськогосподарських тварин і птиці, частина 2, д-р
    біол.наук, проф. Peter SURAI (професор біохімії харчування
    сільськогосподарського університету Годоло, Угорщина;
    професор еволюційної біології та екології університету
    Глазго, GB).
    16.15-16.45 Кава-брейк.
    16.45-17.30 Розвиток методів створення високоефективних рецептів
    комбікормів, д-р техн.наук Іван ПАНІН (генеральний
    директор ТОВ «Корморесурс», RU).

    17.30-18.15 Європейський і Сербський досвід підвищення ефективності
    рецептів комбікормів, д-р наук, Jovanka LEVIC (глава
    дослідницького центру «Feed-to Food Research Center»
    Інституту харчових технологій університету Нові Сад, м.
    Нові Сад, Сербія, RS);

    19.00-20.00 Вечеря
    21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №2. «Взаємозв'язок
    якості сировини, технологій виробництва і ефективності
    рецептів комбікормів», модератор д-р техн.наук, чл.-кор.
    НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ (зав. кафедрою
    Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
    національної академії харчових технологій, UA).

  • 4 день (8 червня, середа)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.00-09.45 Вплив жирового харчування сільськогосподарської птиці та
    тварин на ефективність і якість продукції, д-р біол.наук,
    чл.-кор. НААН України, проф. Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ (Голова
    Правління Науково-виробничої асоціації «Одеська
    біотехнологія», UA).

    09.45-10.30 Промікробне харчування сільськогосподарської птиці та
    тварин, д-р біол.наук, чл.-кор. НААН України, проф.
    Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ (Голова Правління Науково
    виробничої асоціації «Одеська біотехнологія», UA).

    10.30-11.00 Кава-брейк
    11.00-11.45 Нові можливості програми для розрахунку рецептів
    комбікормів «Корм-оптима», д-р техн.наук Іван ПАНІН
    (генеральний директор ООО «Корморесурс», RU).

    11.45-12.30 Практичне заняття №1. Коригування показників якості
    компонентів для розрахунку рецептів комбікормів, канд.с.-
    г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст ТОВ
    «Корморесурс», RU).

    12.30-13.15 Практичне заняття №2. Особливості роботи з базою
    даних програми розрахунку рецептів комбікормів
    «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
    (Провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).

    13.15-14.45 Обід

    14.45-15.30 Вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні
    речовини у годівлі сільськогосподарської птиці і тварин,
    частина 1, д-р біол.наук, проф. Peter SURAI (професор
    біохімії харчування сільськогосподарського Університету
    Годоло, Угорщина; професор еволюційної біології та
    екології університету Глазго, GB.)

    15.30-16.15 Вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні
    речовини у годівлі сільськогосподарської птиці і тварин,
    частина 1, д-р біол.наук, проф. Peter SURAI (професор
    біохімії харчування сільськогосподарського університету
    Годоло, Угорщина; професор еволюційної біології та
    екології університету Глазго, GB.)

    16.15-16.45 Кава-брейк.
    16.45-17.30 Практичне заняття №3. Основи розрахунку рецептів
    комбікормів за допомогою програми «КормОптіма»,
    канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст
    ТОВ «Корморесурс», RU).

    17.30-18.15 Практичне заняття №4. Основи розрахунку рецептів
    комбікормів за допомогою програми «КормОптіма»,
    канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст
    ТОВ «Корморесурс», RU).

    19.00-20.00 Вечеря

  • 5 день (9 червня, четверг)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.00-09.45 Підвищення ефективності рецептів комбікормів:
    особливості застосування ферментних препаратів,
    канд.біол.наук Федір МАРЧЕНКОВ (заст. директора з
    наукової роботи ТОВ «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», UA).
    09.45-10.30 Мистецтво створення високоефективних рецептів
    комбікормів, д-р техн.наук Іван ПАНІН (генеральний
    директор ТОВ «Корморесурс», RU).

    10.30-11.00 Кава-брейк
    11.00-11.45 Практичне заняття №5. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
    (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).

    11.45-12.30 Практичне заняття №6. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
    (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).

    12.30-13.15 Практичне заняття №7. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
    (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).

    13.15-14.45 Обід

    14.45-15.30 Гармонізація європейських і вітчизняних стандартів і
    особливості реєстрації кормових добавок в Україні на
    сучасному етапі, д-р вет.наук Юрій КОСЕНКО (зам. д-ра
    Державного науково-дослідного контрольного інституту
    ветеринарних препаратів та кормових добавок, UA).
    15.30-16.15 Вибір оптимальної стратегії годівлі тварин, д-р техн.наук
    Іван ПАНІН (генеральний директор ТОВ «Корморесурс», RU).

    16.15-16.45 Кава-брейк
    16.45-17.30 Практичне заняття №8. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
    (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).

    17.30-18.15 Практичне заняття №9. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
    (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).

    19.00-20.00 Вечеря
    21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №3. Шляхи підвищення
    продуктивної дії комбікормів. Модератор канд.біол.наук
    Федір МАРЧЕНКОВ (заст. Директора з наукової роботи ТОВ
    «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», UA).

  • 6 день (10 червня, п'ятниця)

    08.00-09.00 Сніданок

    09.45-10.30 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма».
    10.30-11.00 Кава-брейк.
    11.00-11.45 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма».

    11.45-12.30 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма».

    12.30-13.15 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптіма».

    13.15-14.45 Обід.
    15.00-18.30 Практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної Школи

    Кормів (ISF).

    19.30-23.30 Урочисте вручення Сертифікатів учасникам, що успішно
    склали практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної
    Школи Кормів (ISF).
    Церемонія закриття ІІI-ї сесії Міжнародної школи
    кормів. Гала вечеря. Святкове шоу на морському березі.

  • 7 день (11 червня, субота)

    08:00 – 09:00 – Сніданок;

    09:30 – 11:00 – Підведення підсумків роботи III-й Сесії Міжнародної Школи Кормів;

    11:00 – 14:00 – Відвідання Центру Культури Вина «Шабо», дегустація виноробної продукції (для зареєстрованих до 10 червня);

    14:00 – 15:00 – Обід;

    15:00 – 16:00 – Круглий стіл. Перспективи розвитку комбікормової промисловості;

    19.00 – 20.00 – Вечеря.

  • 8 день (12 червня, неділя)

    08:00 – 09:00 – Сніданок;

    Від’їзд учасників.