Програма тренінгу «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів» 5 сесії ISF 04 червня – 10 червень 2018 р

  • 1 день (3 червня, неділя)

    День заїзду та реєстрації учасників

  • 2 день (4 червня, понеділок)

    08.00-09.00 Сніданок
    08.00-11.00 Завершення реєстрації учасників сесії
    10.00-11.00 Ранкова кава
    11.00-11.25 Історія створення і розвитку Міжнародної Школи
    Кормів, проф. Богдан ЄГОРОВ, д-р техн. наук, чл.-кор.
    НААН України, заслужений діяч науки і техніки
    України, лауреат Державної Премії України в Галузі
    науки и техніки, професор кафедри Технології
    комбікормів и біопалива, ректор Одеської
    національної академії харчових технологій

    НОВИНИ в області виробництва і продажу комбікормів і підготовки

    фахівців для комбікормової індустрії:

    11.25-11.45 Комбікорми та кормові добавки в міжнародній
    торгівлі: стан і перспективи розвитку експорту,
    Вадим ШИЯН, голова Ради директорів
    Міжрегіонального Союзу птахівників і
    кормовиробників Україна (UA).

    11.45-12.30 Міжнародні тенденції в області безпеки кормів,
    Тетяна КОПНЯК, керівник проекту GMP + в Україні
    (UA).

    12.30-13.15 Синергія компетенцій: вдосконалення змісту і форм
    підготовки фахівців для комбікормової індустрії,
    Богдан ЄГОРОВ, д-р техн. наук, чл.-кор. НААН України,
    заслужений діяч науки і техніки України, лауреат
    Державної Премії України в галузі науки і техніки,
    професор кафедри Технології комбікормів і біопалива,
    ректор Одеської національної академії харчових
    технологій (UA).

    13.15-14.45 Обід
    14.45-15.00 Церемонія відкриття V-й сесії Міжнародної Школи

    Кормів, Наукова Рада;

    15.00-15.45 Наукові основи продовольчої безпеки країни, частина
    1, Натела КОРДЗАЯ, к.т.н., доцент каф. маркетингу,
    підприємництва і торгівлі Одеської національної
    академії харчових технологій (UA);

    15.45-16.30 Наукові основи продовольчої безпеки країни, частина
    2, Натела КОРДЗАЯ, к.т.н., доцент каф. Маркетингу,
    підприємництва та торгівлі Одеської національної
    академії харчових технологій (UA).

    16.30-16.45 Кава-брейк
    16.45-17.30 Фітокорректори і фітомодулятори: перспективи
    успішного застосування, частина 1. Тетяна

    ЛЕБЕДЕНКО, д.т.н., доц. каф. Технології хліба,
    кондитерських, макаронних виробі і
    харчоконцентратів Одеської національної академії
    харчових технологій (UA);

    17.30-18.15 Фітокорректори і фітомодулятори: перспективи
    успішного застосування, частина 2. Тетяна
    ЛЕБЕДЕНКО, д.т.н., доц. каф. Технології хліба,
    кондитерських, макаронних виробі і
    харчоконцентратів Одеської національної академії
    харчових технологій (UA);

    19.00-20.00 Вечеря
    20.30-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №1. Проблеми
    продовольчої безпеки: від глобальних викликів до
    національних аспектів, модератор Богдан ЄГОРОВ, д-
    р техн. наук, чл.-кор. НААН України, заслужений діяч
    науки і техніки України, лауреат Державної Премії
    України в галузі науки і техніки, професор кафедри
    Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
    національної академії харчових технологій (UA).

  • 3 день (5 червня, вівторок)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.00-09.45 Розвиток технологій збагачення комбікормів
    препаратами біологічно активних речовин та
    преміксами. Частина 1, Алла МАКАРИНСЬКА, к.т.н.,
    доц. кафедри Технології комбікормів і біопалива,
    Одеської національної академії харчових технологій
    (UA);

    09.45-10.30 Розвиток технологій збагачення комбікормів
    препаратами біологічно активних речовин та
    преміксами. Частина 2, Алла МАКАРИНСЬКА, к.т.н.,
    доц. кафедри Технології комбікормів і біопалива,
    Одеської національної академії харчових технологій
    (UA);
    10.30-11.00 Кава-брейк
    11.00-11.30 Аналіз показників якості та безпеки сировини як
    основа для складання рецептур кормів, САВОСІНА
    Наталя, менеджер відділу продажів компанії
    SocTrade, Швеція, Україна (SE), (UA);

    11.30-12.00 Застосування ІЧ – спектроскопії для оптимізації
    контролю якості комбікормів, МАШОВЕЦЬ Микита,
    менеджер відділу продажів компанії SocTrade, Швеція,
    Україна (SE), (UA).
    12.00-12.15 Кава-брейк
    12.15-13.15 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу та
    токсичності комбікормів і кормового сировини (на приладах,
    поставляються компанією SocTrade, Швеція, Україна, (SE), (UA):
    DA7250 – універсальний ІК-аналізатор, що дозволяє за 6 секунд
    проаналізувати: зернові, олійні, шроти і макухи, борошно,
    крупи та висівки, м'ясо-кісткове і рибне борошно, комбікорми

    розсипні і в гранулах, м'ясні і молочні продукти, снеки, чіпси і
    навіть деревні пелети;
    Inframatic 8800 – портативний ІК-аналізатор цілого зерна і
    насіння олійних для оперативного контролю показників якості
    врожаю в місці відбору проб;
    Inframatic 9500 – ІК-аналізатор цілого зерна і насіння олійних
    культур з додатковим модулем для вимірювання продуктів
    помелу;
    Aquamatic 5200-А, 5800 – стаціонарний і портативний
    високоточні аналізатори вологи цілого зерна;
    StatFax – фотометр для отримання кількісних результатів
    змісту мікотоксинів і алергенів в сировині і готових
    комбікормах;
    AccuScan Gold – компактний фотометр для визначення вмісту
    мікотоксинів в зерні та продуктах його переробки;
    Reveal Q + – набори для визначення вмісту мікотоксинів у
    Протягом 15 хвилин;
    CP4 – набори Neogen для якісного визначення вмісту ГМО в
    кукурудзі та сої;
    FoodLab Touch – експрес аналізатор найважливіших показників
    якості харчових продуктів.

    13.15-14.45 Обід
    14.45-15.30 Секрети рентабельності комбікормів: особливості
    фізіології годівлі сільськогосподарських тварин і
    птиці, частина 1, Peter SURAI д-р біол.наук, професор
    біохімії харчування сільськогосподарського
    університету Годоло, Угорщина; професор
    еволюційної біології і екології університету Глазго
    (GB);

    15.30-16.15 Секрети рентабельності комбікормів: особливості
    фізіології годівлі сільськогосподарських тварин і
    птиці, частина 2,   Peter SURAI д-р біол.наук, професор
    біохімії харчування сільськогосподарського
    університету Годоло, Угорщина; професор
    еволюційної біології і екології університету Глазго
    (GB);
    16.15-16.45 Кава-брейк
    16.45-17.30 Що потрібно знати про якість зерна? Частина 1.
    Дмитро ЖИГУНОВ, д.т.н., проф., зав. каф. технології
    переробки зерна Одеської національної академії
    харчових технологій, (UA);

    17.30-18.15 Що потрібно знати про якість зерна? Частина 2.
    Дмитро ЖИГУНОВ, д.т.н., проф., зав. каф. технології
    переробки зерна Одеської національної академії
    харчових технологій, (UA);

    19.00-20.00 Вечеря
    21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №3.
    Образотворче мистецтво: погляд зсередини і вплив
    на дійсність, модератор Богдан ЄГОРОВ, д-р техн.
    наук, чл.-кор. НААН України, заслужений діяч науки і
    техніки України, лауреат Державної Премії України в

    галузі науки і техніки, проф. кафедри Технології
    комбікормів і біопалива, ректор Одеської національної
    академії харчових технологій (UA).

  • 4 день (6 червня, середа)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.00-09.45 Ліпідограма кормових засобів і особливості ліпідного
    обміну, Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ д-р біол.наук, чл.-кор.
    НААН України, проф. (Голова Правління Науково-
    виробничої асоціації «Одеська біотехнологія» UA).
    09.45-10.30 Біофлаваноїди як Р-вітамінні речовини, Анатолій
    ЛЕВИЦЬКИЙ д-р біол.наук, чл.-кор. НААН України,
    проф., Голова Правління Науково-виробничої асоціації
    «Одеська біотехнологія» (UA).

    10.30-11.00 Кава-брейк
    11.00-11.45 Прямі, непрямі та віртуальні показники кормових
    компонентів при оптимізації рецептів комбікормів,
    Іван ПАНІН, д-р техн.наук, генеральний директор ТОВ
    «Корморесурс» (RU).

    11.45-12.30 Практичне заняття №1. Особливості поновлення баз
    даних про якість компонентів для розрахунку
    рецептів комбікормів, Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-
    х. наук провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);
    12.30-13.15 Практичне заняття №2. Особливості роботи з
    базами даних програми розрахунку рецептів
    комбікормів «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ,
    канд.с.-х. наук провідний програміст ТОВ
    «Корморесурс» (RU).

    13.15-14.45 Обід
    14.45-15.30 Біоактиватори в годівлі сільськогосподарських птахів
    і тварин, частина 1, Peter SURAI д-р біол. наук, проф.,
    професор біохімії харчування сільськогосподарського
    університету Годоло, Угорщина; професор
    еволюційної біології і екології університету Глазго
    (GB);

    15.30-16.15 Біоактиватори в годівлі сільськогосподарських птахів
    і тварин, частина 2, Peter SURAI д-р біол. наук, проф.,
    професор біохімії харчування сільськогосподарського
    університету Годоло, Угорщина; професор
    еволюційної біології і екології університету Глазго
    (GB);
    16.15-16.45 Кава-брейк
    16.45-17.30 Оптимізація програм годівлі сільськогосподарської
    птиці (бройлери, несучка, індички), Іван ПАНИН, д-р
    техн. наук, генеральний директор ТОВ «Корморесурс»
    (RU).

    17.30-18.15 Практичне заняття №3. Основи розрахунку рецептів
    комбікормів за допомогою програми «КормОптима»,
    Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук провідний
    програміст ТОВ «Корморесурс» (RU).

    19.00-20.00 Вечеря

  • 5 день (7 червня, четверг)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.00-09.45 Особливості застосування препаратів біологічно
    активних речовин у годівлі сільськогосподарських
    тварин і птиці, Федір МАРЧЕНКОВ, канд. біол.наук,
    заст. директора з наукової роботі ТОВ
    «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро» (UA).

    09.45-10.30 Особливості зберігання зерна та формування його
    якості на цьому етапі переробки, Алла БОРТА, к.т.н.,
    доцент каф. Технології зберігання зерна Одеської
    національної академії харчових технологій (UA).

    10.30-11.00 Кава-брейк
    11.00-11.45 Практичне заняття №4. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
    провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);

    11.45-12.30 Практичне заняття №5. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
    провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);

    12.30-13.15 Практичне заняття №6. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
    провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU).

    13.15-14.45 Обід
    14.45-15.30 Оптимізація програм годівлі свиней і великої рогатої
    худоби, частина 1, Іван ПАНІН, д-р техн. наук,
    генеральний директор ТОВ «Корморесурс» (RU);
    15.30-16.15 Оптимізація програм годування свиней і великої
    рогатої   худоби, частина 2, Іван ПАНІН, д-р техн.
    наук, генеральний директор ТОВ «Корморесурс» (RU).

    16.15-16.45 Кава-брейк
    16.45-17.30 Практичне заняття №7. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
    провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);

    17.30-18.15 Практичне заняття №8. Розрахунок оптимальних
    рецептів комбікормів за допомогою програми
    «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
    провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);

    19.00-20.00 Вечеря
    21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №2. Проблеми
    оцінки якості кормової сировини і готової продукції.
    Модератор Олександр ПЛЄВЕ, директор компанії
    SocTrade,
    Швеція, Україна (SE), (UA).

  • 6 день (8 червня, п'ятниця)

    08.00-09.00 Сніданок
    09.45-10.30 Індивідуальні практичні заняття. особливості
    розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
    програми «КормОптима», частина 1.

    10.30-11.00 Кава-брейк.
    11.00-11.45 Індивідуальні практичні заняття. особливості
    розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
    програми «КормОптима», частина 2.

    11.45-12.30 Індивідуальні практичні заняття. особливості
    розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
    програми «КормОптима», частина 3.

    12.30-13.15 Індивідуальні практичні заняття. особливості
    розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
    програми «КормОптима», частина 4.

    13.15-14.45 Обід.
    15.00-18.30 Практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної Школи

    Кормів (ISF).
    19.00-19.30 Вечерня кава
    19.30-23.30 Урочисте вручення Сертифікатів учасникам, успішно
    здали практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної
    Школи Кормів (ISF). Церемонія закриття V-й сесії
    Міжнародної школи Кормів.
    Гала вечеря. Святкове шоу на морському березі.

  • 7 день (9 червня, субота)

    08:00 – 09:00 – Сніданок;

    09:30 – 11:00 – Підведення підсумків роботи V-й Сесії Міжнародної Школи Кормів;

    11:00 – 14:00 – Відвідання Центру Культури Вина «Шабо», дегустація виноробної продукції (для зареєстрованих до 7 червня);

    14:00 – 15:00 – Обід;

    15:00 – 16:00 – Круглий стіл. Перспективи розвитку комбікормової промисловості;

    19.00 – 20.00 – Вечеря.

  • 8 день (10 червня, неділя)

    08:00 – 09:00 – Сніданок;

    Від’їзд учасників.