1 день (3 червня, неділя)
День заїзду та реєстрації учасників
2 день (4 червня, понеділок)
08.00-09.00 Сніданок
08.00-11.00 Завершення реєстрації учасників сесії
10.00-11.00 Ранкова кава
11.00-11.25 Історія створення і розвитку Міжнародної Школи
Кормів, проф. Богдан ЄГОРОВ, д-р техн. наук, чл.-кор.
НААН України, заслужений діяч науки і техніки
України, лауреат Державної Премії України в Галузі
науки и техніки, професор кафедри Технології
комбікормів и біопалива, ректор Одеської
національної академії харчових технологійНОВИНИ в області виробництва і продажу комбікормів і підготовки
фахівців для комбікормової індустрії:
11.25-11.45 Комбікорми та кормові добавки в міжнародній
торгівлі: стан і перспективи розвитку експорту,
Вадим ШИЯН, голова Ради директорів
Міжрегіонального Союзу птахівників і
кормовиробників Україна (UA).11.45-12.30 Міжнародні тенденції в області безпеки кормів,
Тетяна КОПНЯК, керівник проекту GMP + в Україні
(UA).12.30-13.15 Синергія компетенцій: вдосконалення змісту і форм
підготовки фахівців для комбікормової індустрії,
Богдан ЄГОРОВ, д-р техн. наук, чл.-кор. НААН України,
заслужений діяч науки і техніки України, лауреат
Державної Премії України в галузі науки і техніки,
професор кафедри Технології комбікормів і біопалива,
ректор Одеської національної академії харчових
технологій (UA).13.15-14.45 Обід
14.45-15.00 Церемонія відкриття V-й сесії Міжнародної ШколиКормів, Наукова Рада;
15.00-15.45 Наукові основи продовольчої безпеки країни, частина
1, Натела КОРДЗАЯ, к.т.н., доцент каф. маркетингу,
підприємництва і торгівлі Одеської національної
академії харчових технологій (UA);15.45-16.30 Наукові основи продовольчої безпеки країни, частина
2, Натела КОРДЗАЯ, к.т.н., доцент каф. Маркетингу,
підприємництва та торгівлі Одеської національної
академії харчових технологій (UA).16.30-16.45 Кава-брейк
16.45-17.30 Фітокорректори і фітомодулятори: перспективи
успішного застосування, частина 1. ТетянаЛЕБЕДЕНКО, д.т.н., доц. каф. Технології хліба,
кондитерських, макаронних виробі і
харчоконцентратів Одеської національної академії
харчових технологій (UA);17.30-18.15 Фітокорректори і фітомодулятори: перспективи
успішного застосування, частина 2. Тетяна
ЛЕБЕДЕНКО, д.т.н., доц. каф. Технології хліба,
кондитерських, макаронних виробі і
харчоконцентратів Одеської національної академії
харчових технологій (UA);19.00-20.00 Вечеря
20.30-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №1. Проблеми
продовольчої безпеки: від глобальних викликів до
національних аспектів, модератор Богдан ЄГОРОВ, д-
р техн. наук, чл.-кор. НААН України, заслужений діяч
науки і техніки України, лауреат Державної Премії
України в галузі науки і техніки, професор кафедри
Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
національної академії харчових технологій (UA).3 день (5 червня, вівторок)
08.00-09.00 Сніданок
09.00-09.45 Розвиток технологій збагачення комбікормів
препаратами біологічно активних речовин та
преміксами. Частина 1, Алла МАКАРИНСЬКА, к.т.н.,
доц. кафедри Технології комбікормів і біопалива,
Одеської національної академії харчових технологій
(UA);09.45-10.30 Розвиток технологій збагачення комбікормів
препаратами біологічно активних речовин та
преміксами. Частина 2, Алла МАКАРИНСЬКА, к.т.н.,
доц. кафедри Технології комбікормів і біопалива,
Одеської національної академії харчових технологій
(UA);
10.30-11.00 Кава-брейк
11.00-11.30 Аналіз показників якості та безпеки сировини як
основа для складання рецептур кормів, САВОСІНА
Наталя, менеджер відділу продажів компанії
SocTrade, Швеція, Україна (SE), (UA);11.30-12.00 Застосування ІЧ – спектроскопії для оптимізації
контролю якості комбікормів, МАШОВЕЦЬ Микита,
менеджер відділу продажів компанії SocTrade, Швеція,
Україна (SE), (UA).
12.00-12.15 Кава-брейк
12.15-13.15 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу та
токсичності комбікормів і кормового сировини (на приладах,
поставляються компанією SocTrade, Швеція, Україна, (SE), (UA):
DA7250 – універсальний ІК-аналізатор, що дозволяє за 6 секунд
проаналізувати: зернові, олійні, шроти і макухи, борошно,
крупи та висівки, м'ясо-кісткове і рибне борошно, комбікормирозсипні і в гранулах, м'ясні і молочні продукти, снеки, чіпси і
навіть деревні пелети;
Inframatic 8800 – портативний ІК-аналізатор цілого зерна і
насіння олійних для оперативного контролю показників якості
врожаю в місці відбору проб;
Inframatic 9500 – ІК-аналізатор цілого зерна і насіння олійних
культур з додатковим модулем для вимірювання продуктів
помелу;
Aquamatic 5200-А, 5800 – стаціонарний і портативний
високоточні аналізатори вологи цілого зерна;
StatFax – фотометр для отримання кількісних результатів
змісту мікотоксинів і алергенів в сировині і готових
комбікормах;
AccuScan Gold – компактний фотометр для визначення вмісту
мікотоксинів в зерні та продуктах його переробки;
Reveal Q + – набори для визначення вмісту мікотоксинів у
Протягом 15 хвилин;
CP4 – набори Neogen для якісного визначення вмісту ГМО в
кукурудзі та сої;
FoodLab Touch – експрес аналізатор найважливіших показників
якості харчових продуктів.13.15-14.45 Обід
14.45-15.30 Секрети рентабельності комбікормів: особливості
фізіології годівлі сільськогосподарських тварин і
птиці, частина 1, Peter SURAI д-р біол.наук, професор
біохімії харчування сільськогосподарського
університету Годоло, Угорщина; професор
еволюційної біології і екології університету Глазго
(GB);15.30-16.15 Секрети рентабельності комбікормів: особливості
фізіології годівлі сільськогосподарських тварин і
птиці, частина 2, Peter SURAI д-р біол.наук, професор
біохімії харчування сільськогосподарського
університету Годоло, Угорщина; професор
еволюційної біології і екології університету Глазго
(GB);
16.15-16.45 Кава-брейк
16.45-17.30 Що потрібно знати про якість зерна? Частина 1.
Дмитро ЖИГУНОВ, д.т.н., проф., зав. каф. технології
переробки зерна Одеської національної академії
харчових технологій, (UA);17.30-18.15 Що потрібно знати про якість зерна? Частина 2.
Дмитро ЖИГУНОВ, д.т.н., проф., зав. каф. технології
переробки зерна Одеської національної академії
харчових технологій, (UA);19.00-20.00 Вечеря
21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №3.
Образотворче мистецтво: погляд зсередини і вплив
на дійсність, модератор Богдан ЄГОРОВ, д-р техн.
наук, чл.-кор. НААН України, заслужений діяч науки і
техніки України, лауреат Державної Премії України вгалузі науки і техніки, проф. кафедри Технології
комбікормів і біопалива, ректор Одеської національної
академії харчових технологій (UA).4 день (6 червня, середа)
08.00-09.00 Сніданок
09.00-09.45 Ліпідограма кормових засобів і особливості ліпідного
обміну, Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ д-р біол.наук, чл.-кор.
НААН України, проф. (Голова Правління Науково-
виробничої асоціації «Одеська біотехнологія» UA).
09.45-10.30 Біофлаваноїди як Р-вітамінні речовини, Анатолій
ЛЕВИЦЬКИЙ д-р біол.наук, чл.-кор. НААН України,
проф., Голова Правління Науково-виробничої асоціації
«Одеська біотехнологія» (UA).10.30-11.00 Кава-брейк
11.00-11.45 Прямі, непрямі та віртуальні показники кормових
компонентів при оптимізації рецептів комбікормів,
Іван ПАНІН, д-р техн.наук, генеральний директор ТОВ
«Корморесурс» (RU).11.45-12.30 Практичне заняття №1. Особливості поновлення баз
даних про якість компонентів для розрахунку
рецептів комбікормів, Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-
х. наук провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);
12.30-13.15 Практичне заняття №2. Особливості роботи з
базами даних програми розрахунку рецептів
комбікормів «КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ,
канд.с.-х. наук провідний програміст ТОВ
«Корморесурс» (RU).13.15-14.45 Обід
14.45-15.30 Біоактиватори в годівлі сільськогосподарських птахів
і тварин, частина 1, Peter SURAI д-р біол. наук, проф.,
професор біохімії харчування сільськогосподарського
університету Годоло, Угорщина; професор
еволюційної біології і екології університету Глазго
(GB);15.30-16.15 Біоактиватори в годівлі сільськогосподарських птахів
і тварин, частина 2, Peter SURAI д-р біол. наук, проф.,
професор біохімії харчування сільськогосподарського
університету Годоло, Угорщина; професор
еволюційної біології і екології університету Глазго
(GB);
16.15-16.45 Кава-брейк
16.45-17.30 Оптимізація програм годівлі сільськогосподарської
птиці (бройлери, несучка, індички), Іван ПАНИН, д-р
техн. наук, генеральний директор ТОВ «Корморесурс»
(RU).17.30-18.15 Практичне заняття №3. Основи розрахунку рецептів
комбікормів за допомогою програми «КормОптима»,
Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук провідний
програміст ТОВ «Корморесурс» (RU).19.00-20.00 Вечеря
5 день (7 червня, четверг)
08.00-09.00 Сніданок
09.00-09.45 Особливості застосування препаратів біологічно
активних речовин у годівлі сільськогосподарських
тварин і птиці, Федір МАРЧЕНКОВ, канд. біол.наук,
заст. директора з наукової роботі ТОВ
«Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро» (UA).09.45-10.30 Особливості зберігання зерна та формування його
якості на цьому етапі переробки, Алла БОРТА, к.т.н.,
доцент каф. Технології зберігання зерна Одеської
національної академії харчових технологій (UA).10.30-11.00 Кава-брейк
11.00-11.45 Практичне заняття №4. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);11.45-12.30 Практичне заняття №5. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);12.30-13.15 Практичне заняття №6. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU).13.15-14.45 Обід
14.45-15.30 Оптимізація програм годівлі свиней і великої рогатої
худоби, частина 1, Іван ПАНІН, д-р техн. наук,
генеральний директор ТОВ «Корморесурс» (RU);
15.30-16.15 Оптимізація програм годування свиней і великої
рогатої худоби, частина 2, Іван ПАНІН, д-р техн.
наук, генеральний директор ТОВ «Корморесурс» (RU).16.15-16.45 Кава-брейк
16.45-17.30 Практичне заняття №7. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);17.30-18.15 Практичне заняття №8. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптима», Василь ГРЕЧИШНИКОВ, канд.с.-х. наук
провідний програміст ТОВ «Корморесурс» (RU);19.00-20.00 Вечеря
21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №2. Проблеми
оцінки якості кормової сировини і готової продукції.
Модератор Олександр ПЛЄВЕ, директор компанії
SocTrade,
Швеція, Україна (SE), (UA).6 день (8 червня, п'ятниця)
08.00-09.00 Сніданок
09.45-10.30 Індивідуальні практичні заняття. особливості
розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
програми «КормОптима», частина 1.10.30-11.00 Кава-брейк.
11.00-11.45 Індивідуальні практичні заняття. особливості
розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
програми «КормОптима», частина 2.11.45-12.30 Індивідуальні практичні заняття. особливості
розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
програми «КормОптима», частина 3.12.30-13.15 Індивідуальні практичні заняття. особливості
розрахунку рецептів комбікормів за допомогою
програми «КормОптима», частина 4.13.15-14.45 Обід.
15.00-18.30 Практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної ШколиКормів (ISF).
19.00-19.30 Вечерня кава
19.30-23.30 Урочисте вручення Сертифікатів учасникам, успішно
здали практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної
Школи Кормів (ISF). Церемонія закриття V-й сесії
Міжнародної школи Кормів.
Гала вечеря. Святкове шоу на морському березі.7 день (9 червня, субота)
08:00 – 09:00 – Сніданок;
09:30 – 11:00 – Підведення підсумків роботи V-й Сесії Міжнародної Школи Кормів;
11:00 – 14:00 – Відвідання Центру Культури Вина «Шабо», дегустація виноробної продукції (для зареєстрованих до 7 червня);
14:00 – 15:00 – Обід;
15:00 – 16:00 – Круглий стіл. Перспективи розвитку комбікормової промисловості;
19.00 – 20.00 – Вечеря.
8 день (10 червня, неділя)
08:00 – 09:00 – Сніданок;
Від’їзд учасників.